Annons
Nyheter

Ta "lillebror" på allvar

Dagen efter öppningsmatchen mot Frankrike är Ebrima Bah på strålande humör.- Jag är trött, det blev en del festande efter den fantastiska segern. En seger som inte går att beskriva.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

För de flesta var Senegals seger en överraskning, vissa anser till och med att det är en av VM-historiens största skrällar. - Jag visste att de skulle vinna eller ta poäng. Spelar man mot storebror så förlorar man inte - det är alltid så, säger Ebrima och ler stort när vi sitter och tittar på när Uruguay kvitterar mot Danmark. - Oavgjort är ett bra resultat för Senegal. BILD:CLAES NYBERG Ebrima håller på Senegal även om han är född i Gambia. - Mina föräldrar och mina syskon är födda i Senegal och familjen flyttade dit när jag var liten för att sedan flytta tillbaka, säger Ebrima som kom till Sverige för drygt tio år sedan. Ebrima Bah berättar att fotboll spelas överallt och det krävs inte mycket yta för att en spontan match kommer till. - Det är inte som här hemma med klubbar och fina bollar, det räcker med en sten och en bit av en gata eller en strand. Fotboll är en lek, jag minns när jag var liten och vi gick till ett hus som inte var färdigbyggt. Vi hade varsitt hörn av ett rum och det gällde att pricka själva hörnet. Jules Bocande blev en idol för senegaleserna och nu är det nya idoler som kommer fram. - Segern mot Frankrike har också stor betydelse för vår fotboll, de unga senegaleser som är uppväxta i Frankrike och som kan välja vilket landslag de vill spela i, kan välja Senegal då de ser att nationen är att räkna med. Segern kan innebära en stor kick för Senegal. Hur långt tror du Senegal kan gå i VM? - Jag hade varit väldigt nöjd även om de inte tagit en poäng under VM. Nu har Senegal hamnat på fotbollskartan och alla spelare kan känna sig stolta.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons