Annons
Nyheter

Symfonisk rockopera på Malmöfestivalen

Det blir symfonisk rockopera på årets upplaga av Malmöfestivalen. Det är Brainpool och Malmö Symfoniorkester som uruppför en "light-version" av rockoperan JUNK på festivalen.
Nyheter • Publicerad 31 mars 2004
Brainpool. Från vänster Christoffer Lundquist, Jens Jansson och david Birde. Bild: Per Wissing
Brainpool. Från vänster Christoffer Lundquist, Jens Jansson och david Birde. Bild: Per WissingFoto: 

Brainpool har arbetat med verket i fyra års tid och varvat komponerandet bland annat med turnéer med Roxette, A Camp och Per Gessle. Brainpool. Från vänster Christoffer Lundquist, Jens Jansson och David Birde. Bild: Per Wissing Brainpool presenterade sin idé för Malmö Symfoniorkester i våras och orkestern nappade direkt. - Det var antagligen det minst sannolika projektet för MSO. Men kanske just därför blev de också intresserade, säger bassisten Christoffer Lundquist i ett pressmeddelande. Arbetet med JUNK innebar också att Christoffer Lundquists jobb som producent i studion i Vollsjö periodvis stoppades upp. Liveversionen av JUNK med MSO kommer av naturliga skäl att skilja sig en hel del från Brainpools cd-version, som släpps den 25 augusti på Playground Music. - Vi kommer att bjuda in ett antal gästartister till Malmöfestivalen. Vi kan inte avslöja vilka ännu, men vi har våra önskemål klara, säger David Birde. Den 19 augusti framför Brainpool, tillsammans med Malmö Symfoniorkester, konsertversionen av rockoperan JUNK på Malmöfestivalens stora scen. Det är konsert som inte satts upp tidigare någon annanstans.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons