Nyheter

Sydevent växer med fler mässor

Trelleborgs mässarrangör Sydevent AB ska växa ordentligt under 2009 då bland annat fyra mässor ska ros i land. Det ska nya ägare se till.
Nyheter • Publicerad 18 november 2008
Nya mässor på gång. Anders Nordin och Marie Doggart tog i oktober över Sydevent och ska nu utveckla företaget. Bild: Magnus Aspegren
Nya mässor på gång. Anders Nordin och Marie Doggart tog i oktober över Sydevent och ska nu utveckla företaget. Bild: Magnus AspegrenFoto: 

Sydevent startades 2006 av Britta Brinck Nehlin och under jubileumsåret 2007 arrangerades den första mässan, Hemma i Trelleborg, i samarbete med Lokaltidningen. På Lokaltidningen jobbade då Anders Nordin och Marie Doggart. Den första Hemma-mässan blev en publiksuccé och uppföljaren i somras lockade mer än 5 000 besökare och dubbelt så många utställare som året innan. I våras arrangerade Sydevent även en trädgårdsmässa i Malmö.

För ett par månader sedan hoppade Nordin/Doggart av från Lokaltidningen. Anders Nordin köpte då Sydevent av Britta Brinck Nehlin och anställde Marie Doggart i företaget.

- Vi har samarbetat mycket med Sydevent och därför vet vi vad vi ger oss in på, säger Anders Nordin.

Han har tidigare jobbat 16 år i tidningsbranschen och jobbade dessförinnan ett par år inom kriminalvården. Marie Doggart har tidigare jobbat med marknadsföring och försäljning på bland annat Helsingborgs Dagblad, Arbetet och Metro.

Men nu är det alltså mässarrangemang för hela slanten som gäller. Nästa år ska företaget ordna en hälso- och skönhetsmässa i januari i Malmö, trädgårdsmässa i mars, även den i Malmö, Hemma på Söderslätt i april och till sist hobby- och fritidsmässa i Malmö i november. Marie Doggart och Anders Nordin tror att det finns ett fortsatt sug efter mässor.

- Den elektroniska värld vi lever i leder till att man inte alltid träffar sina kunder. En mässa ger möjlighet till det, säger Marie Doggart.

Hon och Anders har just varit i Stockholm och besökt två mässor för att hämta inspiration. Nu ska inspirationen omvandlas till konkreta idéer.

- Både jag och Anders har ganska stor erfarenhet av marknadsföring på olika sätt. Mässor är ett beprövat sätt att både marknadsföra och nätverka, säger Marie Doggart.

Under 2009 ska företaget utveckla sin eventverksamhet.

- Som namnet säger ska vi jobba mer med rena event som till exempel olika kundevent åt företag, säger Anders Nordin.

Målet nästa år är att etablera företagets nya mässor på marknaden. Med det hoppas Anders Nordin och Marie Doggart kunna öka omsättningen under 2009 till sex miljoner kronor.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.