Nyheter

Sveriges riksdag spöade Finland

Svenska folket röstade rätt i riksdagsvalet – i alla fall när det gäller att få in bra fotbollsspelare. På lördagen fortsatte segersviten för riksdagens fotbollslag när det mötte sin finländska motsvarighet på Olympiastadion i Helsingfors. Den årliga matchen mellan ländernas parlament slutade 3–0 till Sverige.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2008

En av spelarna i blågult var Bosse Ringholm (s). Det blev inga mål för den gamle finansministern, men han var glad ändå.

– Jag var med och spelade som forward, men det blev inget mål. Det överlät jag till ungdomen som skötte det fint, säger han.

"Ungdomen" som gjorde mål var bland andra byråassistent Henrik Samuelsson, som även tillhör Enskede IK, där Ringholm varit ordförande.

Det är sjätte året som ländernas parlament möter varandra i landskamper. Sverige har tidigare vunnit tre matcher och spelat oavgjort två gånger. Förra året möttes lagen i Stockholm.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.