Nyheter

Sveriges curlingherrar möter Kanada

Trög is. Dåligt spel. Och stryk mot Norge med 8-9 efter en skiljeomgång. Sveriges curlingkillar kunde han genrepat bättre inför onsdagens semifinal mot Kanada.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2002
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

- Vi spelade inte som ett lag, vi var inte i balans, säger en bekymrad Peja Lindholm efter förlusten. Han var snabb att plocka ihop sina saker och lämnade först av alla bana D i curlinghallen i Ogden. Arg och besviken. Det går inte att spela så här när man möter ett lag som är i OS-semifinal. Och de övriga lagmedlemmarna tog på sig förlusten. Peja spelade bra, men alla vi andra spelade dåligt, säger trean Tomas Nordin. Det var Peja som fick göra alla våra poäng själv, menar tvåan Magnus Swartling och fick medhåll av ettan Peter Narup. Förlusten innebär att det blir Kanada, och inte Schweiz, som blir svenskarnas semifinalmotståndare. Men det spelar ingen roll vilka vi möter. Vårt mål är att ta en medalj och helst guld, säger Peja Lindholm. Men trots att lag Lindholm mötte schweizarna i final i både VM och EM förra året betraktas Kanada ändå som en svårare motståndare. Kanada är curlingens hemland. Där finns över en miljon licensierade spelare. I Sverige är siffran strax över 4 000. Och under grundspelet har Kanada sopat banan med alla lag och vunnit åtta av nio matcher. Utom mot just Sverige. Östersundslaget var det enda som kunde rubba Kevin Martins manskap och vann efter skiljeomgång. - Jag tror inte kanadensarna är så glada över att möta oss i semifinal, säger den svenske trean Tomas Nordin. Den kanadensiske skippern Kevin Martin är rutinerad. Han har en silvermedalj från VM 1991 och en fjärdeplats från VM 1997. De förlorade mot oss i semifinalen 1997. Jag skulle tippa att vi slagit dem i fem av de sju senaste mötena, säger Nordin. Spelet om medaljerna börjar klockan 22.00 på onsdag. I den andra semifinalen möts Norge och Schweiz. Final och bronsmatch spelas på fredag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.