Nyheter

Sverige vann - dags för Ahlm?

Sverige gjorde sin plikt och vann också sin andra match i handbolls-EM:ets gruppspel då Tjeckien besegrades med 31-22 (14-12).
Nyheter • Publicerad 26 januari 2002

Därmed står Sverige med mer än ett ben i fortsättningsgruppen. Skulle Ukraina besegra Polen senare i kväll är saken redan klar. Och i så fall är det stora möjligheter att Benga Johansson skriver in IFK Ystads mittsexa Marcus Ahlm i spelartruppen. - Det hänger mycket på matchen mellan Ukraina och Polen, menade Benga som inte ville säga mer än så. Någon höjdarmatch blev det inte med Tjeckien. Sverige gjorde sin plikt men inte mer inför rekordpubliken 11 580 i Scandinavium. I den andra halvleken sprang Sverige definitivt ifrån mycket tack vare ett par snabba kontringsmål av Johan Pettersson som var Sveriges bäste tillsammans med kantkollegan på andra sidan Martin Frändesjö som blev bäste målskytt med åtta mål. I morgon väntar således Polen i gruppspelets avslutningsmatch. Helt klart är att Gentzel och Tomas Svensson kommer att stå en halvlek var och att Mathias Franzén går in på Martin Frändesjös bekostnad. Och som sagt - det kan kanske bli så att Benga också plockar med Marcus Ahlm. Om inte på plan så i varje fall i truppen.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.