Nyheter

Svenskt OS-silver i snowboard

Richard Richardsson tog OS-silver i snowboardens parallellstorslalom. Richardsson ledde OS-finalen i snowboardens parallellstorslalom med 24 hundradelar av en sekund efter det första åket.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2002

Men i det gjorde han ett tidigt misstag och hamnade långt efter schweizaren Philipp Schoch. Richardsson satsade allt för att hinna ifatt, men satsningen höll inte och han åkte ur. Silvret var Sveriges första i OS i Salt Lake City. Trots det missade guldet var Richard Richardsson ändå nöjd med sin silvermedalj. - Jag är grymt nöjd. Jag ledde efter det första åket. Missade lite i det andra och är besviken med det åket, man vill ju vinna, sade Richardsson kort efter finalen till SVT. - Jag har haft sån skön känsla, hela dagen. Det har gått så bra. Ett åk till, det finns ingen som kan åka lika snabbt, sade Richardsson om sin funderingar inför det avgörande finalåket.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.