Annons
Nyheter

Svenskarna missnöjda med elbolagen

Nästan var tredje svensk, 30 procent, är mycket negativt inställd till el- och energibolagen. Bara 28 procent ger branschen godkänt, skriver Svenska Dagbladet.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2004

Undersökningen, som är gjord av Temo på uppdrag av bransch- och intresseorganisationen Svensk Energi, visar också att andelen hushåll som bytt elleverantör sedan marknaden avreglerades nu är 27 procent. Nästan hälften av alla hushåll, 49 procent, har antingen bytt eller omförhandlat elpriset med sin elleverantör. De som inte har bytt och inte har några planer på att byta elbolag har sjunkit från 68 procent till 36 procent sedan 2000. Fler hushåll i storstäderna väljer att byta elbolag än i glesbygden, drygt 30 procent att jämföra med knappt 20 procent. Svenskarna byter främst för att få ett lägre pris. Svensk Energi är oroligt för det låga förtroendet och ska snart presentera en handlingsplan för att förbättra branschens anseende. Det ingick 1000 personer i undersökningen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons