Annons
Nyheter

Svensk semifinalförlust i curling

Sverige tar varken guld eller silver i den olympiska curlingturneringen. Lag Lindholm förlorade semifinalen mot Kanada med 4-6.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2002

- Självklart är man jäkligt besviken, säger den svenske skippern Peja Lindholm. Östersundslaget hamnade i underläge med 0-3 redan i första omgången. Men lag Lindholm - som förutom skippern Peja Lindholm består av Peter Narup, Magnus Swartling och Tomas Nordin - kämpade och slet, sopade och skrek, och efter sju omgångar var underläget bara en poäng, 4-6. Nyckelstenen kom i den nionde omgången. Sverige låg med två poängstenar i boet och hade en kvar att spela när den kanadensiske skippern Kevin Miller lyckade slå bort både de svenska poängstenarna med omgångens sista kanadensiska sten. Peja Lindholm valde då att låta omgången sluta 0-0 för att ha fördel av sista sten i den tionde och avslutande omgången. Inför slutomgången ledde Kanada med 6-4. Sverige behövde göra två poäng för att få oavgjort och tvinga fram en skjileomgång. Men Kanada försvarade sin ledning på ett säkert sätt. - Vi förlorade mot turneringens bästa lag. Men vi ska absolut åka härifrån med en medalj, säger Peja Lindholm och syftar på fredagens bronsmatch mot Schweiz. I fredagens final möts Kanada och Norge. Norge vände underläge 3-6 med två omgångar kvar till seger med 7-6, efter skiljespel.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons