Annons
Nyheter

Svensk framgång i sprinten

Han tog inte medalj -men Björn Linds fjärdeplats i OS-sprinten var ändå en mycket välkommen framgång i det svenska skidlägret i Soldier Hollow.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2002
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

En sprintåkare svarade till slut för något positivt hos de svenska OS-åkarna. Alla fyra damerna försvann i tidskvalet och bara två av fyra herrar klarade den inledande pärsen. Thobias Fredriksson, världscuptvåa i samma spår förra året, blev det tyngsta fallet. Med sin 18:e plats var han två placeringar och 58 hundradelar från avancemang. Med honom gjorde även Jörgen Brink snabb sorti ur OS. Hoppet stod till Björn Lind och Peter Larsson, nia respektive 14:e i kvalet. Peter Larsson, formstarkast inför OS av sprintsvenskarna, var med en skospets tvåa i sin kvartsfinal, men diskvalificerades för trängning av polacken Janusz Krezelok. Så medaljhoppet stod till Björn Lind. Och Lind, alltid startsnabb, visade att han kan vara en raket på upploppet också. Och han visade upp ett taktiskt sinne. Men till slut tröt orken. Lind litade till spurten även i finalen, men fick finna sig i att vara kvar där hela resan mot mål. Tor Arne Hetland, norrmannen som vann VM förre året, var vassast igen, tysken Peter Schlickenrieder tvåa och italienaren Christian Zorzi trea. Lind var för första gången i en stor sprintfinal. Men det var förmodligen inte den sista. - När man blir fyra är man såklart besviken, men om några dagar kommer jag nog ändå att tycka det var ganska bra, sade Lind efter målgången.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons