Annons
Nyheter

Svår roll som m-ordförande

Trots att han som ordförande tvingades reservera sig mot gymnasie och vuxenutbildningsnämndens beslut i budgetfrågan menar Staffan Cederö (m) att han fått mer gehör för moderat politik än tidigare.
Nyheter • Publicerad 12 november 2003

- Men det är en svår roll att sitta som ordförande och samtidigt inte ha majoritet, medger han. En av de frågor där han tycker att de moderata idéerna fått ökat genomslag gäller att släppa in andra utbildare än kommunen på gymnasiet. - Vi har sedan i våras talat om att låta andra komma in och driva utbildning, säger han. Det handlar om vissa yrkesprogram där näringslivet kan gå in och driva utbildning i våra lokaler. Någon konkret yrkesutbildning är dock ännu inte på gång för att drivas av någon annan än kommunen. - En annan sak är att jag drivit på för att återuppliva programråden. Jag sitter själv i fordonsprogrammets råd och nu har även alla andra politiker i nämnden blivit tilldelade platser i de olika programråden, där lärare, politiker och näringsliv kan mötas. När moderaterna reserverade sig mot nämndsmajoritetens beslut om sparprogram i budgeten för 2004 handlade det bland annat om skolmaten för gymnasieeleverna. - Vi menar att den kunde beläggas med en avgift på 500 kronor per termin. Det skulle spara en miljon kronor årligen. Vi anser att det är viktigare att prioritera pedagogiken.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons