Annons
Nyheter

"Subventionerar inte Malmöbors dubbelboende"

Pastoratet tycker sig vara upptryckt mot väggen i arrendefrågan. Antingen driver de igenom arrendehöjningen för att täcka ökade kostnader eller så tar man den ekonomiska smällen någon annanstans.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2003

- Huvuddelen av de som bor i sommarbyn är Malmöbor. Det kan väl inte vara rätt att vi ska subventionera deras dubbelboende genom att inte få täckning för höjd fastighetsskatt och andra utlägg. Då går vi med underskott och tvingas skär ner på verksamheten för barn och gamla. Tycker stugägarna att det rätt, undrar Kent Svensson, som valdes till ny ordförande i samfälligheten så sent som i tisdags. Svensson menar att den höjda fastighetsskatten faller utanför arrendehöjningen. Pastoratet kan inte påverka fastighetstaxeringens procentsats som beslutas av riksdagen. Dessutom åker fastighetsskatten upp och ner vilket talar för att den borde ses som något separat. - I dag ligger intäkten för pastoratet från sommarbyn på cirka 52 000 kronor per år. Enbart den nya fastighetsskatten ligger på 120 000 kronor. Allt som allt skulle vi göra en förlust på 80 000 kronor om vi inte ingriper. Kent Svensson anser att stugägarna får mycket för pengarna. Man har eget vattenverk, personal som sköter all administration med mera, med mera. - Vattenavgiften är ett exempel på detta. Stugägarnas vattenavgift är avsevärt lägre än de som bor utanför området och får kommunalt vatten. Även Kent Svensson tycker att en försäljning vore det bästa. Men då ska hela området säljas i ett paket. - Jag har kollat med stiftet om hur andra gjort vid försäljning av tomtmark i sommarbyar. Det visar sig att om vi ska sälja tomt för tomt så blir det en så stor administration att vi tvingas anställa mer personal. Och det går ju inte, säger Kent Svensson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons