Nyheter

Stuga brann på koloniområde

Strax innan klockan elva på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten i Trelleborg till en brinnande kolonistuga på Kornvägen. När räddningstjänsten kom fram var stugan övertänd.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2008

Det var en uppringare som upptäckte att det brann någonstans på koloniområdet.

- När vi kom fram brann det i både väggar och tak, berättar Torbjörn Weber styrkeledare på räddningstjänsten.Det fanns ingen spridningsrisk eftersom det var vindstilla och den närmaste byggnaden låg relativt långt bort. Räddningstjänsten släckte elden med vatten och sedan med skum.

Kolonistugan rapporterades vara helt släckt vid 00.23. - Det ser inte ut som en vedhög på plats precis men där är stora hål i både tak och väggar, säger Torbjörn Weber. Under onsdagen spärrade polisen av av platsen i väntan på en teknisk undersökningen. I nuläget vet man inte vad som orsakade branden. Ingen skadades vid händelsen.

Ann Ekstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.