Annons
Nyheter

Stort pådrag när surfare befarades drunknad

En surfare i sjönöd på Beddingestrand orsakade stort pådrag med både båt och helikopter på torsdagskvällen. Kristoffer Hersemo befann sig 500 meter ut till havs när hans skärm plötsligt slet sig.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2008
– Jag var ute och surfade när skärmen stack. Jag fick simma 500 meter in till land, sa Kristoffer Hersemo efter händelsen. Bilder: Claes Nyberg
– Jag var ute och surfade när skärmen stack. Jag fick simma 500 meter in till land, sa Kristoffer Hersemo efter händelsen. Bilder: Claes NybergFoto: 

Han kunde simma in till land själv och fick där hjälp av en kamrat som ringde larmtjänst för att meddela att de båda var välbehållna. Men händelsen hade också setts av ett vittne som larmade räddningstjänsten. Det uppstod därför oklarheter om någon var i fara eller inte. Både en dansk helikopter, en båt från kustbevakningen och dykare kallades in för att söka efter surfaren, som befarades drunknad.

- Det är lite olyckligt det här, att det blev en så stor grej. Men det är bra att folk ringer en gång för mycket än en gång för lite, sa den välbehållne Kristoffer Hersemo och tackade räddningstjänsten.

David Ekberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons