Annons
Nyheter

Storpublik på Armstrongkonsert

Trumpetaren och sångaren Niklas Fredin lockade Trelleborgs Stadspark full av folk på måndagskvällen - med viss hjälp av Trelleborgs Musikkår och en perfekt kvällssol.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2002
BILD: LARS THULIN
BILD: LARS THULINFoto: 

BILD: LARS THULIN Stadsparkens gäss gäspade medan folk tog plats i sina medplockade stolar - bänkar finns det gott om, men de räcker inte kvällar som denna - och vässade sina pennor. Medan folk kryssade sig fram genom kvällens melodikryss, där kårens Bertil Ahlberg bland annat ville veta vilka riksregalierna är och vad skådespelerskan som blev prinsessa hette - kunde de också njuta av melodier som "Hello Dolly" och "When the Saints Go Marching In". Temat för denna sommarens näst-näst sista stadsparkskonsert var nämligen "Like Satchmo", en hyllning till Louis Armstrong som skulle ha fyllt 101 år i år. Frilansmusikern Niklas Fredin, som precis avverkat en spelning med ett salsasband på Malmöfestivalen och som återvänder dit för att spela jazz i veckan, höll sig dock inte slaviskt till Satchmo-temat. Han sjöng bland annat Sinatras "Fly Me to the Moon" och Hoagy Carmichaels "Georgia on My Mind", och spelade förstås trumpetsolona själv. Nästa måndag blir det en extraföreställning, då med Storbandet och Emma Andersson som solist. Den konserten blåste nämligen bort tidigare i sommar. Det sista melodikrysset med Trelleborgs Musikkår är den 2 september, då man spelar önskemarscher.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons