Annons
Nyheter

Stängda vägar i stormens spår

Avåkningar, blockerade vägar, bussar på tvären och välta lastbilar. Under natten till måndagen flyttade sig ovädret med ymnigt snöfall och hårda vindar österut i Sverige.
Nyheter • Publicerad 22 december 2003

Tidigt på måndagsmorgonen var otaliga vägar oframkomliga från Östergötland och upp till Gävletrakten. Vid Västerås var E 18 blockerad i båda riktningarna under hela natten och riksväg 50 i Östergötland var oframkomlig sedan sju lastbilar hamnat på tvären och i dikena. Men trots oräkneliga dikeskörningar och mindre kollisioner var personskadorna i trafiken få. I de södra och västra delarna av landet där ovädret var över natten till måndagen sjönk i stället temperaturen och vägarna blev glashala. Avåkningar rapporterades från många håll men också här var personskadorna få. Enligt SMHI väntades den hårda vinden och snöfallet fortsätta hela måndagen i norra Götaland, östra Svealand och på Gotland. Först framåt kvällen eller natten väntades det bli klart och mojnande vind. I Västsverige, Östergötland, Södermanland och Uppland saknade drygt 26 500 hushåll ström tidigt på måndagsmorgonen. Elbolagen hade under natten svårt att i snö och blåst få fram personal till trasiga ledningar och nedfallna träd. När strömavbrotten skulle kunna vara avhjälpta fanns inga klara besked om.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons