Annons
Nyheter

Språkrör lämnar miljöpartiet

(Uppdaterad 12.06). Lotta Nilsson Hedström och Matz Hammarström lämnar sina uppdrag som språkrör för miljöpartiet. Det avslöjades vid en presskonferens för en liten stund sedan.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2002
Språkrör avgår. BILD: SCANPIX.
Språkrör avgår. BILD: SCANPIX.Foto: 

Till TT säger de att de avser att sitta kvar till kongressen i maj men ställer då inte upp till omval. - Jag har av familjeskäl bestämt att jag inte kandiderar till riksdagen i höst, säger Matz Hammarström. - Utifrån mina erfarenheter känner jag att den här modellen inte fungerar, säger Lotta Nilsson Hedström. Dagens besked gör att spekulationerna om vem som ska ersätta de båda som talesmän för partiet kommer att tar fart. Dessutom stundar säkert nya diskussioner om partiet också i framtiden ska representeras av två språkrör. - Jag vill inte vara med i ett system som jag inte tror på. Vi kommer at verka för att avskaffa språkrörsmodellen, säger Lotta Nilsson Hedström.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons