Nyheter

Småttingar sjöng sig igenom alfabetet

En lika publikknipande som hjärteknipande konsert ägde rum i nya sporthallen på Västra Ingelstads skola på onsdagskvällen. 80 barnröster sjöng sig igenom favoritsångboken "Majas visor".
Nyheter • Publicerad 11 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG "Majas visor" av Lena Anderson är en genomgång av alfabetet från A till Ö, och så omtyckt av sex- och sjuåringarna från förskolan och första klass att de gärna ville sjunga den för släkt och vänner, från början till slut. "Här sitter jag och tänker, det kan ni väl förstå", sjöng barnen, "för någonting på i är inte lätt att hitta på!". - Eftersom barnen gillar de här visorna tänkte vi att vi skulle göra något större av det. Den nya hallen har gett oss helt nya möjligheter, förklarade förskolläraren Lars Hallström, medan barnen plockade blommor och sprang med paraply för att levandegöra Lena Andersons bokstavstrogna visor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.