Annons
Nyheter

Skönt OS är över

OS i Salt Lake City är över. På något sätt känns det skönt. Lite av en lättnadskänsla infinner sig när vi nu går tillbaka till vardagen.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2002

Dopningaffärerna lade en dyster slutvinjett över spelen. Johann Mühlegg har fått ta mycket skit sedan han avslöjades, och han är inte värd något annat, men glöm inte ryskorna Larisa Lazutina och Olga Danilova. De är lika mycket fuskare de. Det blir framöver svårt att bänka sig med en varm kopp choklad och en ostmacka framför tv:n en ledig dag och följa en skidtävling. Vilka är fuskare och vilka är "rena". Vem är egentligen bäst? Lahtis-VM i fjol blev en skamfläck för längdskidåkningen när finnarna glömde en platskasse fullproppad med kanyler på en bensinmack och klantade till det i sig eget mästerskap. Avslöjandena i Salt Lake City gör det inte precis lättare för sporten att marknadsföra sig i framtiden. Medaljmässigt blev vinterspelen därborta inte riktigt vad vi svenskar hade tänkt oss - innan spelen. Men med facit i hand är sex medaljer inte fy skam. För snälla, jämför inte våra sex medaljer med Norges 24. Visst är det imponerande med bland annat elva guldmedaljer av en så liten nation, men Norge är ett land som är snötäckt under hela vinterhalvåret och vinteridrotterna är stora i landet, riktigt stora. Men... ...tog sig Norge till fotbolls-VM? Nej. Har man ett bra simlandslag? Nej. Pingislandslag? Vet de vad pingis är? Hockey (dam), tennis, handboll, bandy, golf, ridsport... Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons