Annons
Nyheter

Skolsystern: Smink är inte farligt

- När jag var liten brukade vuxna säga att smink var farligt. Det var väl ett sätt att skrämma barn, eftersom man inte ville att de skulle sminka sig. Det säger Karin Ljungqvist, skolsyster på Lillholmsskolan.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2004

- Så länge man är noggrann med att tvätta av sig sminket ordentligt så är det inte farligt. Men det är lite pyssligt att tvätta sig, man måste göra det på rätt sätt och med rätt saker. Det är viktigt att föräldrarna visar hur man gör, för om man slarvar mår huden inte så bra, säger Karin Ljungqvist. Huden är extra känslig när man är barn. Och det finns en annan viktig sak att tänka på: Man kan faktiskt vara allergisk mot smink. - Då får man utslag och det kliar. Man ska inte använda smink som man köper i leksaksaffärer, säger Karin Ljungqvist Text: Thomas Arnroth

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons