Annons
Nyheter

Skola och vård viktigast i valet

Skolan och äldreomsorgen är de viktigaste frågorna inför höstens kommunalval i Trelleborg. Det visar Trelleborgs Allehandas enkätundersökning inför valet 2002.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2002

Efter att Trelleborgs Allehanda tillfrågat ett par hundra trelleborgare, slumpvis utvalda ur telefonkatalogen, om vilka frågor de anser vara viktigast inför höstens val till kommunfullmäktige, utkristalliserar sig skolan och äldreomsorgen som de klart högst prioriterade av kommunens invånare. Ungefär fyra av tio av dem som svarat på enkäten menar att skolan är den allra viktigaste valfrågan, som de anser att politikerna bör lägga mer pengar på. Nästan tre av tio anser att äldreomsorgen är det viktigaste området att satsa mer av kommunens pengar på. Övriga frågor får tillsammans ungefär 30 procent av svaren, men ingen av dem märker ut sig genom ovanligt många svar. De flesta övriga förslag får en eller ett par röster från trelleborgarna. Undersökningen som Trelleborgs Allehanda genomfört är inte vetenskapligt underbyggd eller statistiskt säker, men ger trots allt en klar fingervisning om vilka frågor som trelleborgarna anser att deras politiker bör satsa på under de närmaste fyra åren. Med svaren i enkäten som bakgrund har Trelleborgs Allehanda genomfört en undersökning av hur skolan och äldrevården fungerar i kommunen som vi presenterar som en artikelserie under kommande veckor.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons