Nyheter

Skegrieborna tyckte till direkt

Trelleborgs Allehanda åkte till Skegrie på turné. På lördagen fick Skegrieborna tycka till direkt på nätet.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008
TA:s rullande redaktion i Skegrie.
TA:s rullande redaktion i Skegrie.Foto: 

Många Skegriebor lockades till Lantmannavägen i Skegrie.

- Jag tycker samma som varit uppe många gånger. Kommunikationerna är för dåliga och övrig service. En benisnmack har jag saknat många gånger, säger Kurt Mortensen i Skegrie.

- Här är helt underbart! Det som kunde vara bättre är bussförbindelserna och förskolorna. Det är sådan babyboom nu så barnen får inte plats på förskolorna. Men det är toppen att vi fått en affär nu, menar Lina Pfannenstill.

- Det bästa som har hänt i Skegrie var när Lantmännen lade ner. Det sämsta var när järnvägen lades ner, anser Hans-Ove Olsson.

- Jag är från Malmö själv och har flyttat hit och det är skönt att komma ut på vischan. Är det något som kunde bli bättre är det bussarna men annars tycker jag mycket om Skegrie, säger Pierre Brandberg.

- Jag har bott på mänga ställen och nu när man bor i en mindre kommun så märks det, både med för- och nackdelar. Och om man ska tala om nackdelar som Skegrie har är det egentligen det samma som många säger: förskolor, kommunikationer men också skötsel. Rabatter och sådant sköts inte. Lekplatser är överväxta. Jag var på kommunen förra sommaren och kommer nog behöva vara på dem i sommar igen, berättar Freddy Bergkvist.

- Vi tycker Skegrie är en jättemysig by. Barnen har fått plats på förskola och trivs superbra!, säger Anders Östergren.

- Ett seniorboende hade varit bra här. Vi har bott i Skegrie nu i 35 år och det finns inget boende här som man skulle kunna flytta till sen, säger Christer Larssom.

- Ja, jag vill inte flytta in till Trelleborg när det är dags, inflikar Britt-Mari Larsson skrattandes.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.