Nyheter

Skånska HSB-chefer fall för åklagare

HSB Skånes tidigare ordförande och vd har polisanmälts för att ha gjort privata utlandsresor på HSB:s bekostnad. "De har mörklagt det hela och det står inte på fakturan vad den gäller. Det rör sig om sexsiffriga belopp", säger nuvarande ordföranden Christer Nilsson.
Nyheter • Publicerad 24 april 2008

Den tidigare ordföranden avgick under ett extrainkallat styrelsemöte nyligen. Då en granskningsrapport som HSB Skåne sammanställt lades fram i går beslutade styrelsen att även vd:s anställningskontrakt omedelbart skulle hävas och att rapporten skulle överlämnas till åklagare. Vd:n har varit suspenderad sedan granskningen inleddes.  

Enligt Christer Nilsson omfattar misstankarna om oegentligheter många fakturor på sammanlagt ett sexsiffrigt belopp. Granskningen har också visat att vd:n har delat ut lägenheter och givit kraftiga rabatter till anhöriga.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.