Annons
Nyheter

"Skånetrafiken misshandlar passagerare"

I fredags-morse blev jag allvarligt kränkt av busschauffören på linje 6 när jag tog bussen 07.27 från Sjöbo busstation. Anledningen till det hela var att jag hade en fot på sättet framför mig. Bussen stannar med ett skrikande, gnällande ljud strax utanför Hedeskoga.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2003

Chauffören går bak till mig och jag tar ner min fot. Han avger en hård spark mot mitt ben som träffar. Han skäller ut mig högt och tydligt inför hela bussen och går sedan svärande tillbaka till sin ratt. När vi anländer till Ystads Pågatågstation 15 minuter senare går jag fram och frågar honom vad han sysslar med. Han svarar klart och tydligt att: "Du ska va jävligt glad att du inte fick en spark i aschlet istället, ungjävel". Jag frågar honom om han brukar sparka på sina passagerare, varpå jag snabbt får slängt tillbaka "Håll käften". Jag berättar för honom att jag tänker ringa och prata med Skånetrafiken om detta, varpå han bara svarar: "Gör du det." När jag sedan skall stiga av bussen stänger han dörren innan jag har hunnit komma ut, och jag får bokstavligen klämma mig ut för att inte fastna. Han kör iväg med ett vrål och jag står kvar och är måttligt förbannad. En chef för Skånetrafiken lovar att framföra mina klagomål gentemot busschauffören. Men det minsta man kan begära är en ursäkt från Skånetrafiken! Johan D Bruun Skånetrafiken svarar: Vi kommer att ta kontakt med bussföretaget för att reda ut vad som hänt. Om det insändarskribenten skriver är sant är det en allvarlig händelse av ett slag som definitivt inte ska förekomma i vår trafik och vi beklagar det. Något sådant ska ingen av våra kunder behöva uppleva. Vänliga hälsningar Helene Holmqvist Informatör

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons