Nyheter

Skånepolisen studerar "hedersbrott"

Polisen i Skåne har nyligen påbörjat i projekt med målet att höja kompetensnivån hos polispersonalen i fråga om hedersrelaterad brottslighet.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2008

- Syftet är att vi i ett tidigt skede ska kunna upptäcka den här typen av brott, säger Magnus Andersson, analytiker hos polisen i Malmö, till TV4 Nyheterna Öresund.

Av ungefär 600 anmälningar om våldsbrott mot kvinnor i Malmö förra året kan upp till 120 ha varit hedersrelaterade. I polisens utbildningsprojekt medverkar bland andra socialförvaltningen i Malmö och Embla, som är kommunens

organisation för skyddat boende för kvinnor som utsätts för "hedersvåld".

Sedan ett par dagar sitter två män, 19 och 38 år gamla, anhållna i Malmö misstänkta för att ha kastat ut en 16-årig flicka från en balkong på fjärde våningen. Flickan avled omgående. Polisen misstänker att det kan röra sig om

hedersrelaterat våld.(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.