Annons
Nyheter

Skånemejerier flyttar tillverkning från Lunnarp

Skånemejerier har beslutat flytta tillverkningen av matfett från Lunnarp. Beslutet uppges inte påverka de anställda vid anläggningen i Tomelilla.
Nyheter • Publicerad 4 april 2002
ARKIVBILD: THORSTEN PERSSON
ARKIVBILD: THORSTEN PERSSONFoto: 

- Inga anställda i Lunnarp påverkas i negativ riktning. Snarare tvärt om. Vi måste bygga ut där och på ett års sikt kan det till och med handla om nyanställningar, säger Lotta Törner, informationsdirektör på Skånemejerier till Allehanda. Skånemejerier har träffat en överenskommelse med Arla. Överenskommelsen innbär att all matfettstillverkning i Lunnarp från den 1 oktober nästa år flyttas till Götene. Enligt Skånemejerier säkras tillgången till en rationella produktionsapparat för matfett på lång sikt. Genom beslutet säger man alltså nej till nya investeringar för att anpassa mejeriet till en större produktionsvolym av matfetter. - Vi är redan i dag trångbodda i Lunnarp och med den expansionstakt som ProViva och andra specialprodukter har krävs en fokusering av resurserna, säger Rolf Bjerndell, vd på Skånemejerier.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons