Nyheter

SIMRISHAMN

Midsommarafton är en högtid som lockar åtskilliga tillbaks till gamla seder och traditioner och för de österleningar eller för den delen tillfälliga besökare, som vill fira på traditionellt vis finns det flera alternativa platser.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2003

I Brantevik lövas vagnarna redan på förmiddagen för att köras till idrottsplatsen där majstången står nyklädd och grann. Där blir det midsommardans, med start kl 14, med allt vad därtill hör av sånger och lekar. För den som helst söker sig till Borrby ordnas firande i Prästgårdsparken kl 13. Gärsnäs Scoutkår lockar som vanligt med firande på Brännebo där folkmusikgruppen Äppled i lomman, helt enligt traditionen, står på scenen. Kiviks AIF ställer också till med midsommarfest. Redan kl 10 kallas till samling då alla som vill hjälps åt att klä stången. Kl 13.30 är det dags att resa den och sedan blir det dans till levande musik. Särskild krydda sätter Albo folkdanslag med en uppvisning kl 14. Samma folkdanslag finns också att skåda på torget i S:t Olof där firandet hålls mellan kl 12.30 och kl 15.30. Midsommaraftonen ger också ett par chanser för den som själv vill svänga de lurviga på lövad dansbana. I Dungen i Gyllebo öppnar festplatsen kl 19 och två timmar senare spelar Isolaters från Kivik upp till dans. På Vitaby idrottsplats slår Chims orkester an aftonens första toner kl 20.30.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.