Annons
Nyheter

Simon följde sitt intresse

För Simon var valet självklart. Han ville syssla med bilar. När Trafikmagasinet visades på tv satt han som klistrad framför rutan och som liten grabb i Eslöv byggde han lådbilar med kompisarna.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2002

BILD: TOMAS NYBERG I dag är Simon bilmekaniker och servar riktiga bilar. Simon har snart arbetat två och ett halvt år på Bilpartner i Trelleborg. Han fick jobbet då en av hans klasskamrater tackade nej och tipsade om Simon. Samtidigt hade Simon själv sökt jobbet. När Simon kommer till arbetet byter han om och stämplar in. Han ser sedan efter vilka jobb han har att utföra under dagen. - Det är verkstadschefen eller kundmottagaren som fördelar arbetsuppgifterna. Vår kundmottagare är den som har mest kontakt med kunden och kan berätta vilka problem kunden haft med bilen. - Vi är fyra mekaniker och alla gör allt, även om vi har lite olika arbetsområden. Jag håller arbetar mycket med service eftersom jag är snabb i det arbetet, medan någon annan är bra på att montera handsfree. Simon anser sig inte ha något större inflytande på sin arbetsplats. Han kan framhålla att det är bättre att han byter bil med någon annan, för att verkstaden snabbare ska bli färdig med jobben. - Men chefen har sista ordet och det är okej för mig. Jag har inga problem att ta order. BILD: TOMAS NYBERG Simon har, trots sina få år i yrket, märkt en förändring i arbetet. - Datorerna tar över alltmer. Det är bara att koppla in en handenhet så kan vi få svar på vad det är för fel på bilen och vissa fel kan vi även åtgärda med datorns hjälp. Simon kan tänka sig att arbeta som mekaniker livet ut, men drömmen är att designa bilar. - Även om jag trivs bra med det jag gör i dag tror jag att bildesigner är ett roligare jobb. I skolan arbetade jag lite med design och jag tycker det är spännande att till exempel planera hur interiören i en bil ska se ut. Fakta: Namn: Simon Ericson Yrke: Bilmekaniker/fordonstekniker Ålder: 21 Bor: Trelleborg Arbetsplats: Bilpartner Skåne AB Arbetstider: 7.30-16.15 Utbildning efter grundskola: 3 års fordonsteknisk linje på Bastionskolan i Trelleborg Studieskuld: Nej

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons