Annons
Nyheter

"Siesta! hundraelva gånger bättre än Tivolirock"

Mindre anonymt än Hultsfred och Roskilde och hundraelva gånger bättre än Tivolirock. Så lyder några av omdömena om Siesta! från årets deltagare.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2008
Festivaldeltagare förvandlade en fontän till badplats.
Festivaldeltagare förvandlade en fontän till badplats.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Sol, sommarvärme och en nästan klarblå himmel omfamnar festivalen på fredagen.

Några av deltagarna har förvandlat fontänen vid infarten till festivalområdet till badplats genom att hälla diskmedel i den. På så vis blir de både rena och får svalka sig.

Annons

- Sitter man på campingen i åtta timmar känner man att man måste ut och bada, säger Marcus Svensson från Broby och kramar om Johanna Wahlman från Göteborg.

De kände inte varann förrän de sammanstrålade i fontänen. Marcus Svensson besöker Siesta! för andra året i rad, medan det är första gången för Johanna Wahlman.

- Underbart! Här är inte för stort, men ändå mycket festivalkänsla, säger hon.

För henne väntar höjdpunkten senare på fredagskvällen när Håkan Hellström ska uppträda.

- Men egentligen är allting en höjdpunkt. Campingen, kompisar och sol, så man kommer inte bara för en sak, säger hon.

- Nej, allting är jävligt skönt, bekräftar Marcus Svensson.

Han har med sig kompisen Marcus Gustafsson från Broby.

- Förra året vara jag bara här en dag, men i år blir det alla, säger han.

Emelie Sundholm från Kristianstad är också med för andra året och tänker komma tillbaka nästa år igen.

- Siesta! är hundraelva gånger bättre än Tivolirock. Tivolirock är mesigt, säger hon.

Annons

Samtidigt vandrar de andra festivaldeltagarna i en aldrig sinande ström mellan campingen och festivalområdet. Bandet Hästpojken håller på att förbereda sin spelning på en av scenerna. Suzana Tosovic från Höganäs sitter på marken inne i tältet och väntar - som de flesta andra utrustad med öronproppar.

- Jag har inte lyssnat så jättemycket på dem, men det jag har hört tilltalar mig. Det är skrikig musik med mycket festivalkänsla, så det är nog ett band som gör sig bättre live än på skiva, säger hon.

Även för henne är det andra året på Siesta!

- Här är inte så anonymt som Hultsfred eller Roskilde. Man känner igen folk och många är från hemtrakten, säger hon och avslöjar att även hon ser särskilt mycket fram emot Håkan Hellström.

Sedan drunknar hennes röst i ljudet från scenen, där sångaren i Hästpojken testar mikrofonen.

- Hej, hej. Hallå, hallå, hojtar han.

När bandet väl börjar spela hälsas medlemmarna välkomna med applåder och hejarop från publiken. Två ordningsvakter har sällat sig till skaran och en av dem får snart ingripa. Två killar står mitt inne i publikhavet och röker, men tvingas söka sig ut därifrån.

- Rökning i tälten är totalförbjudet på grund av brandrisken. Om det börjar brinna kan det bli total kaos, säger ordningsvakten Marcus Tilliander från Hässleholm.

Han är hittills nöjd med festivaldeltagarnas uppförande.

- Med tanke på hur mycket folk det är, så tycker jag att det har varit väldigt lugnt. Men vi får se hur det bli senare i dag. Jag hoppas att det blir fortsatt lugnt, säger han.

Peter Maunula
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons