Annons
Nyheter

Samarbete ska gjuta olja på vågorna i kyrkobråk

I samarbete med Simrishamns kyrkliga samfällighet ska problemen i Sankt Olofs och Rörums församlingar lösas. Det blev kontentan av mötet mellan biskop Christina Odenberg, kyrkoherde Sten-Arne Persson och de förtroendevalda som fortfarande sitter kvar.
Nyheter • Publicerad 7 november 2003

Vid mötet bildades en arbetsgrupp som under ledning av stiftssekreterare Torgny Werger ska inleda en diskussion med Simrishamns samfällighet om hur ett dylikt samarbete kan se ut. Till exempel ska det handla om hjälp med administrativa rutiner kring ekonomi och löner. Man ska också se på möjligheterna att Simrishamn kan vara en resurs för den ensamme kyrkoherden vid ledigheter och annat. Församlingarna får också rådet av stiftet att snarast se över hur pastoratsindelningen ska se ut i framtiden. - Ett av problemen i pastoratet är att man är för liten för att hantera alla uppgifter, säger Torgny Werger. Men samarbetet kan också ge andra effekter. - Församlingarna får en möjlighet att få en annan präst, åtminstone som vikarie. Församlingsmedlemmarna känner sig ju utlämnade till en präst med en annorlunda teologi, säger Werger. Han säger sig ha full förståelse för församlingsbornas reaktion. - De är otåliga. De anser själva att de stångat sin panna blodig och jag förstår dem. Samtidigt handlar inte allt om Sten-Arne Persson. Kanske är politikerna varit lite heta på gröten. Vissa förändringar tar tid. De förtroendevalda som närvarade på mötet vill inte kommentera diskussionen utan hänvisar till Torgny Werger.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons