Nyheter

Ryssland besegrade Tjeckien

Ryssland hade inga större besvär med att besegra Tjeckien i onsdagskvällens första match i Scandinavium. Ryssarna vann med 29-20 efter ledning 12-8 i paus.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2002

Efter en jämn matchupptakt kopplade Ryssland greppet i slutet av den första halvleken och punkterade sen definitivt matchen då högerkantaren Lev Voronine gjorde två snabba mål i upptakten av den andra. Båda målen var frukterna av bra kantutspel av rutinerade vänstersläggan Alexandre Toutchkine som var mycket duktig med egna mål och massor av framspelningar till främst Lev Voronine på kanten. Gång på gång drog den fruktade skytten på sig flera tjeckiska försvarsspelare varefter han elegant lättade ut bollen på kanten. Dessa båda herrar var de mest framträdande i det ryska laget och gjorde tillsammans 13 av målen. Däremot hade rutinerade målvakten Andrei Lavrorv än en gång svårt att riktigt få tag på bollarna. Lavrov var alls inte dålig men inte så omutlig som vi sett honom tidigare. Nu fick han nöja sig med åtta räddningar på 27 skott. I Tjeckien dominerade högerkantaren Jan Filip målskyttet med nio mål på elva försök. Den ryske coachen Vladimir Maximov var självklart nöjd med segern men hyllade samtidigt tjeckerna.  De har det ungt bra lag som bara blir bättre och bättre. Jag är glad att vi kunde vinna och genom seger har vi fortfarande chansen på semifinalplatsen. Det ser i varje fall ljusare ut nu än efter förlusten mot Sverige.

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.