Annons
Nyheter

Rogge brevväxlar med Putin

Jacques Rogge hoppas att den ryska truppen ska stanna i Salt Lake City. För att försäkra sig om detta har ordföranden i den Internationella olympiska kommittén (IOK) nu skrivit ett brev till Rysslands president Vladimir Putin.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2002

- Jag hoppas att allt ska lugna ner sig och att sunt förnuft får råda - för idrottarnas bästa, säger Rogge. IOK:s ordförande träffade ett antal nyckelpersoner i den ryska OS-organisationen inför den presskonferens som ryssarna höll under natten mot fredagen, svensk tid. - Jag hade ett fruktbar diskussion med dem. Jag hoppas att det samtalet ska uppmuntra dem (att stanna), sade Rogge till nyhetsbyrån Reuters när han själv höll presskonferens ett par timmar senare. - Jag har haft flera diskussioner med ordförandena i de olika internationella förbunden och har fått försäkringar om att åtgärder är vidtagna för att säkerställa rättvisa och oberoende domslut. Det har jag också berättat för mina ryska vänner. På en fråga om han var orolig för att Ryssland skulle dra sig ur olympiaden om "de orättvisa domsluten fortsätter" svarade Rogge bara: - Det tänker jag inte kommentera.Men jag är lugn. Jag hoppas att sunt förnuft ska råda.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons