Annons
Nyheter

Renässans för underhållning

Tysklands huvudstad är inte bara en stad för den höga och allvarliga konsten, även de lätta sköna konsterna (Leichte Muse) hör hemma här.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2003

Just underhållningskulturen i Berlin har en lång tradition som är oskiljaktigt förknippad med "Roaring Twenties". Mer än 80 varieté- och nummerteatrar fanns det i staden på den tiden. Idag upplever Berlin åter en boom inom de lätta sköna konsterna och har åter utvecklats till Tysklands underhållningsstad nummer ett. Den framgångsrika renässansen knyter verkligen an till tiden "Roaring Twenties". I Friedrichstadtpalast - Europas största revyteater - tar man upp traditionen från de stora glans- och utsmyckningsrevyerna på det glada 20-talet och hyllar den i en blandning av hightech och tradition i "zehnte Muse" som man en gång kallade revyn. I sin kombination av balett, sång, artisteri och opulent scentrolleri bygger "Friedrichstadt-Revue" en bro mellan det traditionella och det moderna. Även varietén har fått ett nytt liv efter murens fall: vid Potsdamer Straße uppstod det nya Wintergarten. Varje kväll visas här ett brokigt program med trollkonstnärer, clowner, akrobater, jonglörer till ackompanjemang av livemusik.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons