Annons
Nyheter

Rektorn chockad över anmälan

Georg Karlsson, rektor på Komvux, förnekar att Ingers hjärtinfarkt har med den psykosociala arbetsmiljön att göra. Han säger sig vara chockad över den anmälan hon gjort.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2003

- Vi hade ett mycket gott samarbete när hon arbetade här. Jag tyckte mycket bra om henne trots att hon hade en del frånvaro. Trots att hon inte var behörig lärare gjorde jag allt jag kunde för att hon skulle vara kvar. Att hon nu har anmält en arbetsskada är helt osannolikt, säger Georg Karlsson. Georg Karlsson hävdar att sjukskrivningen och hjärtinfarkten har orsaker som ligger längre tillbaka i tiden och som inte har med arbetet att göra. - När en person anmäler arbetsskada så är det mycket sällan som personen tittar på hur privatlivet ser ut. I stället fokuserar man helt och hållet på arbetet, säger Georg Karlsson. Georg Karlsson frågar sig varför en person som mår så dåligt under lång tid fortsätter att jobba kvar. Naturligt med osäkerhet - Mår man så dåligt räcker det väl inte att ha trevligt med kollegorna för att man ska fortsätta, säger han. Den kritik som Inger framför slår han ifrån sig. Att det finns en osäkerhet hos visstidsanställda lärare om huruvida man ska få fortsätta som lärare nästa termin är naturligt, menar han. Det finns en fluktuation i antalet elever och därmed också i de kurser som ska finnas nästkommande termin. Att diskussionsklimatet och medbestämmandet skulle vara dåligt håller han inte med om. - Vissa beslut tas säkert utan att personalen blir tillfrågad, men så måste det vara. Enligt min mening är man med och bestämmer tillräckligt mycket, men ifall någon inte får gehör för sina åsikter så kanske de upplever att de inte får bestämma, säger han. Georg Karlsson tycker att de anställda ska vara lojala mot fattade beslut, men det är inte det samma som att det inte finns något utrymme för diskussioner. Att han utdelar bestraffningar i form av utskällningar är inte sant, påstår han. - Det har jag aldrig någonsin gjort. Den personen som säger det har säkert hört det berättas av någon annan. Det är mycket myter som cirkulerar. Däremot har jag som chef rätt att säga ifrån, säger han. Eva Liljekvist-Borg, chef för familjeförvaltningen, är medveten om att Inger lämnat in en anmälan om arbetsskada. Men hon vill inte kommentera det närmare i nuläget. - Jag har inte varit inkopplad i hennes rehabiliteringsplan, men hon har varit i kontakt med mig om möjligheten att få en annan tjänst i kommunen, säger hon. - Problemet är att hon inte är behörig lärare och därför har vi inte kunnat erbjuda henne något. Att hennes sjukskrivning skulle vara arbetsrelaterad har jag inga synpunkter på, det får utredningen visa. Men det är beklagligt att vägarna skiljts åt på det sättet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons