Annons
Nyheter

Regeringen trött på långsam kommun

Regeringen planerar skärpa lagstiftningen för landsting och kommuner. Detta för att hindra kommuner ifrån att strunta i egna beslut om stöd och omsorg. Det skriver tidningen KommunAktuellts nätupplaga.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2003

Enligt regeringen hotar kommunernas ovilja att verkställa de egna beslut om stöd och omsorg individens rättssäkerhet. Regeringen tycker att den enskilde hamnar i en situation som liknar moment 22 när äldre och personer med funktionshinder lovas stöd efter riktiga beslut. Om kommunen inte verkställer sitt beslut kan den enskilde inte överklaga det. Dessutom blir det ingen hjälp.     Regeringen vill att utredningen analyserar varför löften om hjälp inte infrias för att därefter lägga förslag om hur lång väntetid som kan accepteras och hur besluten ska kunna verkställas. Om ett drygt år - den 1 september 2004 - ska utredningen vara färdig med sina slutsatser.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons