Annons
Nyheter

Rättegången mot Hagamannen inledd

På fredagsförmiddagen inleddes rättegången mot den så kallade Hagamannen. Den 33-årige mannen är åtalad för två fall av grov våldtäkt och mordförsök, tre fall av våldtäkt samt ett fall av försök till våldtäkt.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2006

Journalister vallfärdade till polishuset där rättegången hålls i säkerhetssalen. I själva salen var bara tolv platser öppna för åhörare. Övriga intresserade fick följa rättegången en trappa ner i en medhörningssal som ligger i anslutning till polisens personalrestaurang.

Rättegången skulle egentligen ha börjat vid tio på förmiddagen, men blev något försenad. Cirka tjugo minuter över tio inleddes rättegången. Chefsåklagare Annika Öster Annika Öster läste upp åtalspunkterna ur stämningsansökan om överfallen på de sex kvinnorna. Delar av åtalspunkterna är sekretessbelagda.

Fem av överfallen har den misstänkte, däremot har han inte erkänt våldtäkten mot en 15-årig flicka i december 2000.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons