Nyheter

Rånförsök mot frisör

Återigen slog rånarna i Trelleborg till. Vid stängningsdags försökte två män råna frisersalongen Meli vid Ripatorget.
Nyheter • Publicerad 4 april 2008
Åter igen ett rånförsök mot ett mindre företag i Trelleborg, denna gång mot frisersalongen Meli på Ripatorget. Bild: Lasse Bryggare
Åter igen ett rånförsök mot ett mindre företag i Trelleborg, denna gång mot frisersalongen Meli på Ripatorget. Bild: Lasse BryggareFoto: 

Det var vid sextiden på fredagskvällen som två män trängde in på frisersalongen Meli vid Ripatorget i centrala Trelleborg.

Enligt uppgifter från polisen skrek den kvinnliga innehavaren av salongen på hjälp så pass högt att de båda rånarna blev rädda och flydde utan att fått med sig några pengar.

Precis som vid rånet mot tobaksaffären på Västergatan i måndags kväll hade rånarna cyklar stående en bit från lokalen där de slog till. Enligt ett vittne fanns det även en tredje man med som stod och spanade under rånförsöket.

Enligt polisen blev ingen skadad vid rånförsöket. Polisen sökte under fredagskvällen i Trelleborg med flera patruller efter rånarna, utan att hitta dem.

Så sent som i måndags rånades en tobaksaffär på Västergatan i Trelleborg vid stängningsdags. Då sprejade rånarna den kvinnliga butiksinnehavaren i ansiktet med pepparsprej och hotade med ett pistolliknande föremål. Den gången kom rånarna undan med pengar och cigaretter.

Tidigare har en rad butiker och andra småföretag rånats eller utsatts för rånförsök i Trelleborg under den senaste tiden.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.