Annons
Nyheter

Poliser vill ha utbildning om sexualbrott

Många poliser anser att de kan för lite om sexualbrott och våld mot kvinnor. En majoritet av de tillfrågade, cirka 60 procent, i en undersökning tycker att de har för dålig utbildning i ämnet.
Nyheter • Publicerad 26 april 2005

I undersökningen, som har gjorts av Polisförbundet, tillfrågades 700 poliser runt om i landet, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion. Frågorna rörde polisens arbete mot kvinnovåld, misshandel, trakasserier, våldtäkter och andra sexualbrott.

En majoritet tycker att polisen prioriterar våldet mot kvinnor. Men samtidigt hävdar de flesta att resurserna är otillräckliga. I många fall griper inte polisen in förrän det är för sent, då misshandeln har övergått till livshotande våld. Många skulle vilja öka sina kunskaper på området, och anser att vidareutbildning vore bra.

Annons

– Många poliser gör att mycket gott arbete, men jag önskar att de fick lov att bli så professionella som de vill vara inom sina olika arbetsområden, säger Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

– Det är alltid så att utbildning prioriteras ner. Sedan mitten av 80-talet har vi inte haft någon central sammanhållen vidareutbildning. (TT)

Stockholm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons