Annons
Nyheter

Polisen tror att 22-åringen hittats

Polisen utgår från att den döda person som på tisdagseftermiddagen hittades i Marnästjärn utanför Ludvika är den 22-åring som försvann i fjol.
Nyheter • Publicerad 22 april 2009

– Personal på plats har sett kroppen och utifrån det gjort bedömningen att det med all sannolikhet är han, på grund av de kläder som fanns på kroppen, säger Stefan Dangardt, Dalapolisens informationschef, till Aftonbladet.

Kroppen hittades 500 till 600 meter från den plats där polisen tidigare letat, enligt tidningen.

Annons

Mannens anhöriga har underrättats om fyndet, uppger Aftonbladet.

Det var en privatperson som gick förbi tjärnen och upptäckte kroppen på bottnen en bit ut. Polisen larmades till platsen och kunde konstatera att det var en död person som hittats.

Det var i slutet av november i fjol som en 22-årig man försvann efter ett krogbesök i Ludvika. Polisen fattade snabbt misstankar om att han utsatts för ett brott.

Vid flera tillfällen har polisen letat vid Marnästjärn, men utan resultat.

Både mannens föräldrar och hans arbetsgivare har utfäst en belöning på sammanlagt 100 000 kronor för den som kan komma med uppgifter som leder till att 22-åringen anträffas.

Två personer har varit frihetsberövade i utredningen. En 52-årig man som suttit anhållen misstänkt för skyddande av brottsling och en 42-årig man som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningen hävdes senare, men 42-åringen är fortfarande misstänkt.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons