Annons
Nyheter

Polisen hittar inte sexuellt utnyttjad flicka

Polisen i Södertälje letar efter en flicka som utsatts för grova sexuella övergrepp som filmats med en mobiltelefon. Filmen har visats för ungdomar i Södertälje men ingen vet vem flickan är.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2006

Polisen tror att flickan hör hemma i Södertälje eftersom det var där filmen hittades. Men hittills har ingen känt igen henne från bilderna, som polisen har haft i beslag sedan december.

– Utredningen har blivit bakvänd, säger kammaråklagare Karolina Lindekrantz till TT.

Annons

Hon fortsätter:

– Jag vill helst höra flickan innan jag gör någon bedömning om vad som har hänt. En person kan vara skäligen misstänkt för sexuellt tvång. Han har ännu inte förhörts eller delgivits misstanke eftersom vi inte har pratat med flickan men han kommer att delges misstanke inom den närmaste tiden.

Filmsekvensen spelades in i september i fjol, enligt telefonens klockstämpel. Den hittades i en mobiltelefon som beslagtogs i en annan polisutredning. Filmen visar hur flickan utsätts för mycket grova sexuella övergrepp av en grupp pojkar som skriker hora åt henne. Samtidigt tvingas hon föra in en brinnande cigarett och en trädgren i underlivet. Polisen tror att flickan är under 15 år.

Eftersom flickan fortfarande inte har hittats går utredningen långsamt. De andra gärningsmännen har inte identifierats men polisen har, enligt åklagaren, fått in en del tips.

– Vissa tips har kommit in men de har ännu inte kontrollerats, säger Karolina Lindekrantz.

I mobiltelefonen hittade polisen även en annan filmsekvens. Där förnedrar och misshandlar pojkarna en förståndshandikappad man. Mannen har anmält pojkarna flera gånger och enligt Sveriges Radio är en av dem samma person som misstänks för inblandning i det sexuella övergreppet mot flickan. (TT)

Elin Hjertqvist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons