Annons
Nyheter

Polis övertygad om att det är paret

Polisen är övertygad om att det är paret från Hovs Hallar som hittades i Häljasjön i Veberöd. Men rättsläkarnas identifiering kan ta tid.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2008
Polisen är övertygad om att det är paret från Hovs Hallar som hittades i Häljasjön. Bild: Scanpix
Polisen är övertygad om att det är paret från Hovs Hallar som hittades i Häljasjön. Bild: ScanpixFoto: 

De kan inte använda sig av tandkort, uppger kriminalkommissarie Tommy Lindén för TT.Han spår att det kommer att ta månader innan det eventuellt kan bli en ny rättegång om det brott paret utsatts för. Frågan om vice chefsåklagare Göran Olsson ska begära

resning för att på nytt kunna väcka åtal om mord, vållande till annans död eller människorov är en senare fråga.

Annons

- Vi är bara i inledningen. Det här kommer att ta månader,

säger Lindén.Han vill inte avslöja om den tidigare mordåtalade 22-åringen erkände något under det förhör i går kväll där han delgavs misstanke om grovt skyddande av brottsling och grov stöld.

Brotten ska ha begåtts i samband med parets försvinnande i januari 2007. Några av stölderna har 22-åringen erkänt redan under den tidigare polisutredningen. Men han blev aldrig åtalad för stöld då.

Dykningarna i Häljasjön avbröts i går och det är oklart när de återupptas trots att kroppsdelar från de två personer som plockats upp ur sjön fortfarande saknas.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons