Annons
Nyheter

Polis i Trelleborg sköt knivbeväpnad man

En polis sköt en knivbeväpnad 30-årig man i benet i samband med ett lägenhetsbråk i centrala Trelleborg natten till söndagen.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2008

30-åringen fördes i ambulans till Universitetssjukhuset MAS i Malmö där han vårdats under natten. Enligt polisen har mannen fått en skottskada i vänster ben.

Polisen larmades ursprungligen till lägenheten i centrala Trelleborg efter att ha fått uppgifter om att 30-åringen misshandlat en kvinna och stulit en bil.

Annons

- Tre poliser larmades till adressen och man möter mannen beväpnad med en kniv utanför fastigheten, säger Hasse Persson vid kriminaljouren i polisområde Södra Skåne.

Enligt Hasse Persson går sen mannen mot poliserna beväpnad med kniv och en av poliserna bedömer tillslut situationen som så pass allvarlig och hotfull att han skjuter 30-åringen i benet. Mannen faller till marken och övermannas av poliserna. Skottet avlossades omkring klockan tre på natten.

- Mannen grips omgående efteråt, säger Hasse Persson.

Den gripne 30-åringen är känd av polisen sedan tidigare och är misstänkt för hot mot tjänsteman, misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel och drograttfylleri.

I samband med att mannen grips sparkar han en av poliserna och är därför även misstänkt för våld mot tjänsteman.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons