Annons
Nyheter

Planksponsring blev en succé

Sponsringen av plankor till nytt staket längs museets trädgård har blivit en succé. Innan museet ens själv informerat om plankförsäljningen är de hart när slutsålda.
Nyheter • Publicerad 2 april 2003

För ett par månader sedan berättade YA om museets planer på att ragga sponsorer till ett nytt plank. Dagen därpå stod folk i museibutiken och ville köpa plankor. - Vi har redan fått in 30 000 kronor, säger en glad Lena Alebo, museichef. Många är de kommuninvånare som sponsrat en planka a 200 kronor. Tre företag har dessutom nappat på att sponsra stolpar som kostar 2 000 kronor. I potten finns också en donation på 13 000 kronor från en välvillig invånare. I dagarna kommer hembygdsföreningens medlemsblad ut med information om sponsringen. Men den som vill vara med och sponsra lär få vara snabb i reaktionen. Planken som är från 20-talet ska delvis renoveras och devis ersättas med nytt plank i samma stil. Arbetet ska påbörjas i augusti och det nya planket invigas i september. - Sponsringen har fallit så väl ut att vi kanske använder samma modell även i framtiden. Till exempel för att få råd med nya vingar till Södra Kvarn, säger Gunnel Diab, ordförande i hembygdsföreningen. Museet tar även hjälp av sponsorer för att trycka årets sommarprogram.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons