Annons
Nyheter

Piketstyrka grep misstänkt rånare

(Uppdaterad 09.45). En 44-årig Eslövsbo sitter anhållen i Ystad misstänkt för en serie bankrån i Sydskåne. Mannen misstänks för att ligga bakom bankrån i Skivarp i november i år samt de bankrån som inträffade i Rydsgård 2006 och i Anderslöv 2005.
Nyheter • Publicerad 13 december 2007

- Vi har en gärningsman och han är misstänkt för alla tre bankrånen. Det finns paralleller. Jag vill inte utveckla det närmare, säger Per-Ola Persson,

åklagare och förundersökningsledare. 

Annons

Gripandet skedde i mannens bostad i Eslöv efter ett tips från en person som sett 44-åringens bild i tidningen tagen från en övervakningskamera i banken. Skånepolisens piketstyrka åkte till mannens hem i Eslövs kommun och grep honom odramatiskt i tisdags morse.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av mannens bostad samt i mannens bil. Vad dessa undersökningar har lett till vill polis och åklagare inte gå in på. Utredningsarbetet hittills pekar dock i riktning mot att man inte hittat de avgörande bevisen för att begäran mannen häktad.

- Utredningsarbetet fortskrider, men hade förutsättningar funnits så hade jag redan begärt honom häktad, säger Per-Ola Persson.

De förhör som genomförts med mannen har inte heller get någonting. Mannen nekar till brotten och säger sig inte känna till någonting av det som läggs honom till last.

Vid bankrånet i Skivarp den 30 november i år ska gärningsmannen har kommit över en mindre summa pengar. Exakt hur mycket vill polis och åklagare inte gå in på. I samband med rånet ska den misstänkte gärningsmannen ha flytt i en silverfärgad personbil. En bil som polisen ännu inte funnit.

Det som gör att 44-åringen nu sitter anhållen misstänkt för bankrånen i Skivarp, Rydsgård och Anderslövs sägs vara det sätt som rånaren valt att gå till väga. Rånens genomförande påminner helt enkelt om varandra. Åklagare har nu fram till och med fredag på sig att begära mannen häktad misstänkt för bankrånen.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons