Annons
Nyheter

Peter Melin död

Sydsvenskans chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Melin är död. Han avled hastigt under ett möte på sin arbetsplats under onsdagseftermiddagen, uppger tidningens redaktionschef Jonas Gruvö.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2008
Peter Melin blev 59 år gammal. Bild: Bonnier
Peter Melin blev 59 år gammal. Bild: BonnierFoto: 

Peter Melin blev 59 år gammal. Melin utsågs till chefredaktör för Sydsvenskan i slutet av 2004 och kom då närmast från samma position på Kristianstadsbladet och hade dessförinnan arbetat på Svenska Dagbladet.

Han profilerade sig bland annat genom att driva och debattera publicistiska och etiska frågor och belönades nyligen med Olle Stenholms pris för pressetik och debatt. I dagens tidning publicerade Sydsvenskan, efter beslut av Melin, exempelvis en av de omstridda danska karikatyrteckningarna av profeten Muhammed. Peter Melin, som var född 1948, var även ledamot av nyhetsbyrån TT:s styrelse.(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons