Annons
Nyheter

Persson kallsinnig till s-v regering

Nyheter • Publicerad 3 juni 2005

Vänsterpartiets partistyrelse ska på lördag anta partiets valplattform inför valet 2006. Enligt förslaget från verkställande utskottet så är ambitionen att samregera med socialdemokraterna.

Statsminister Göran Persson är dock kallsinnig till vänsterpartisternas regeringsambitioner.

Annons

– Det är inte bara att önska att sitta i en regering, man måste också ha en politik som passar ihop med andra. Det är där det börjar, säger Persson till TT.

Vänsterpartiledaren Lars Ohly talade tidigare i veckan om krav på ministerposter. På frågan om Persson utesluter en koalitionsregering med Ohly svarar statsministern:

– Jag vill inte spekulera i det överhuvudtaget. Om jag inte missminner mig så ställde han en del krav för att det skulle vara möjligt och redan i det kravställandet så tror jag att han straffat ut sig själv.

Vänsterpartiets partistyrelse påbörjande behandlingen av valplattformen på fredagen. När den antagits ska den också godkännas av partikongressen i början av nästa år. Partistyrelsen ska även diskutera höstens budgetförhandlingar och partiets krav på att Sverige ska avbryta ratificeringen av EU:s konstitution. (TT)

Stockholm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons