Annons
Nyheter

Pernilla Wiberg skadad

Pernilla Wiberg är skadad. Hennes knä tog så mycket stryk under tisdagens störtlopp att det svullnade upp. Nu avstår hon torsdagens kombination och vilar istället.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2002

- Jag måste tänka på min sista medaljchans på söndag, säger hon. Frågan är om läkarna lyckas få ner svullnaden i hennes vänsterknä före söndagens super-G. Det är i just super-G som Pernilla Wiberg saknar en olympisk medalj. Och det är just i super G-tävlingen som hon förmodligen har de största medaljchanserna och det är också det race som hon till största delen ställt in siktet på under OS i Salt Lake City. Därför är svullnaden av vänsterknät oroväckande. Det var i stort sett direkt efter tisdagens störtlopp - där hon kom på en ganska blygsam 14:e plats - som vänsterknäet svullnade upp. Störtloppet bjöd på två större hopp och av allt att döma är det vid den hårda landningen efter något av dem, som knät har fått en alltför hård smäll. - När knät svullnar upp, så kopplar musklerna ifrån, säger Pernilla, trots allt på ganska gott humör. - Det gör inte så ont. Det vänstra knät är hennes "problemknä", som har opererats flera gånger.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons