Nyheter

Pengar och cigaretter bytet vid Netto-rån

Två eller tre beväpnade unga män rånade på onsdagskvällen livsmedelsbutiken Netto i Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2008

Klockan 19.51 larmades polisen om ett rån på Hedvägen. Två maskerade män hade rånat Netto med en kniv och ett pistolliknande föremål. Polis åkte till platsen men männen hann försvinna från livsmedelsbutiken.- Tre gärningmän ska ha sprungit från platsen mot ett närliggande område. Polisen spårade med hundpatruller och hörde då en bil som drog iväg i full fart, säger Hasse Persson, inre befäl på polisen i södra Skåne.

Polisen körde efter bilen men tappade den på vägen eftersom bilen höll hög hastighet. Senare hittades bilen i ett bostadsområde men utan gärningsmännen i. Bilen togs i beslag och den ska polisen titta närmare på under torsdagen.- Vi vet inte helt säkert om bilen har ett samband med rånet, tillägger inre befäl Hasse Persson. Under torsdagen kommer polisen också att genomföra teknisk undersökning på platsen.

- Vi har pratat med personalen i butiken och bearbetar de uppgifter och spår vi har, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisens länskommunikationscentral.

Vid rånet kom gärningsmännen över kontanter och cigaretter. Det är ännu oklart till vilket värde. Ingen var på torsdagskvällen gripen för rånet.Ann Ekstrand

Louise Cronholm

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.