Annons
Nyheter

Peja skrattade åt förlusten

Det blev ingen OS-medalj för Sveriges curlingkillar.De föll med 3-7 i fredagens bronsmatch mot Schweiz.Men de föll med ett leende.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2002

- Jag kände att vi behövde något att kunna skatta åt efter matchen, säger skippern Peja Lindholm om sitt säregna sätt att ge upp. Peja hade chansen att reducera den schweiziska ledningen till 4-7 inför den sista omgången. Men i stället valde han att ge upp - för att muntra upp sin lagkamrater. Han tog den röda svenska stenen, men släppte den aldrig utan gled i stället igenom hela boet. - Jag såg att killarna vara nära att brista ut i gråt, så jag tyckte jag behövde göra något, säger Peja. Och visst behövde laget muntras upp. De regerande Europa- och världsmästarlaget från Östersund - som förutom Peja Lindholm består av Tomas Nordin, Magnus Swartling och Peter Narup - gjorde sin sämsta OS-match. - Det var en riktig skitmatch. Vi hade inte koll på någonting, varken riktning eller fartbedömning, säger trean Tomas Nordin. Schweiz tog direkt kommandot om matchen och "stal" två poäng till ledning 0-3 efter två omgångar. Ett försprång schweizarna aldrig släppte. Peja Lindholm har mött och besegrat Andreas Schwallers schweiziska lag i fjolårets EM- och VM-finaler. Men i matchen om OS-bronset gick det inte. - Normalt har vi ett mentalt övertag på det här laget, men då måste det vara "tajt" inför sista omgången, säger Peja Lindholm. I bronsmatchen var lag Lindholm aldrig nära att komma ikapp, aldrig nära några större poängskörder.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons