Annons
Nyheter

Passagerarfärja i svår krock

Passagerarfärjan Stena Nautica med 128 personer ombord fick evakueras tidigt i morse efter en kollision utanför Varberg med det mindre lastfartyget Joanna. Ingen människa skadades i olyckan.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2004

Däremot uppstod stora skador på passagerarfärjan, som började ta in vatten. Stena Nautica var under natten på väg från Grenå i Danmark till Varberg. Tjugo minuter i fem gick larmet om kollisionen till sjöräddningen. En bogserbåt sändes ut till haveristen. Och även Stena Germanica som var på väg från Kiel dirigerades till olycksplatsen. De 91 passagerarna och de flesta av de 37 i besättningen togs först över till bogserbåten Freja i avvaktan på att Stena Germanica skulle anlända till haveriplatsen. Stena Germanica förde passagerarna och besättningen till Göteborg. Vid halv åtta-tiden började Stena Nautica bogseras till Varberg. Färjan hade egen flytkraft och bärgningen förlöpte därför väl. Det fanns beredskap att snabbt sätta färjan på grund om den riskerade att sjunka. Vädret var lugnt i området, även om sikten var dålig på grund av tät dimma.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons